De bloemige citrussmaak van citroengras mist de bitterheid van andere citrussen. Het wordt zowel geprezen voor haar geur als voor haar smaak en verschaft een unieke heldere frisheid.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Cauliflower
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
¼ piece
Lime
½ piece
Fresh lemongrass
2.5 g
Thai basil
75 g
Quick-cook brown rice
10 g
Chopped cashews
(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
½ sachet(s)
Green curry spices
90 milliliters
Coconut milk
¼ piece
Pak choi
¼ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Flour
75 milliliters
Water for the sauce
¼ tablespoon
Sunflower oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een kom de bloemkool met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin en krokant is geworden. Schep halverwege om.
Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 250 gram groente per portie. Mede door de bloemkool zorgt dat voor veel voedingsvezels en een goede calcium- en vitamine C-boost!
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de limoen in partjes. Scheur het Thaise basilicum klein. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken.
Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 minuten, of tot deze beginnen te geuren. Voeg de groene currykruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de kokosmelk, het citroengras en per persoon: 75 ml water en 1 tl suiker toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes (zie Tip). Voeg de laatste 3 minuten de paksoi en de helft van het Thaise basilicum toe.
Tip: Hoe kleiner je de paksoi snijdt, hoe beter.
Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en het overige Thaise basilicum. Serveer met 1 limoenpartje per persoon.