Dit gerecht smaakt niet alleen geweldig, met dank aan de bataat en linzen is het bovendien supergezond. Beide zijn een goede bron van vezels, die helpen bij het op
peil houden van je bloedsuikerspiegel en zorgen voor een gevuld gevoel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Zoete aardappel
40 g
Groene linzen
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
75 g
Feta
(Contains Milk)
¼ unit
Citroen
4 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
5 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
½ unit
Honing
30 g
Rucolamelange
30 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bataat in plakken van 1 cm. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en besprenkel de bataat met ½ el olijfolie per persoon (zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Bak de bataat 25 – 30 minuten in de oven, of tot de bataat krokant en goudbruin is.
Breng ondertussen 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg de linzen toe en kook de linzen 25 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Giet daarna af. Snipper de sjalot, pers of snijd de knoflook fijn en snijd de cherrytomaten in kwarten. Snijd de feta in 3 reepjes per persoon en pers het sap uit de citroen.
Verdeel de cherrytomaten over de linkerkant en de reepjes feta over de rechterkant van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een ½ el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Zet de bakplaat 7 – 10 minuten voor het einde van de baktijd van de bataat, bij de bataat in de oven. Meng ondertussen in een kom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 3 minuten. Draai het vuur hoog en voeg de citroendressing toe aan de koekenpan.
Haal de bakplaat uit de oven, besprenkel de feta met de honing en bak nog 2 minuten in de oven. Scheur ondertussen de veldsla, rucola & babyspinazie klein. Ris de blaadjes van de peterselie- en koriandertakjes en snijd fijn.
Verdeel de linzen over de borden en garneer met de veldsla, rucola & babyspinazie. Verdeel er vervolgens de bataat, tomaatjes en feta over (zie tip). Bestrooi met de koriander en bladpeterselie.