Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Groene linzen
300 g
Zoete aardappel
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
50 g
Feta
(Contains Milk)
¼ unit
Citroen
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
40 g
Rucola en veldsla
2 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Honing
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de groene linzen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Giet daarna af. Snijd de zoete aardappel ondertussen in halve plakken van 1 cm dik. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng goed met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot de zoete aardappel goudbruin is.
Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de feta in 3 repen per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de feta op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 7 - 10 minuten mee in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de cherrytomaten 6 - 8 minuten. Roer regelmatig door. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte groene linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 1 - 2 minuten. Voeg het grootste deel van de citroendressing toe aan de linzen, draai het vuur hoog en verwarm kort.
Besprenkel ondertussen de feta vlak voor serveren met de honing en bak nog 2 minuten in de oven. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Scheur de rucola & veldsla klein. Meng de rucola en veldsla met de overgebleven citroendressing, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel rucola en veldsla over de borden en schep de groene linzen er tussen. Verdeel de zoete aardappel, tomaatjes en feta erover en garneer met de bladpeterselie.