Geroosterde feta met honing en zoete aardappel
Geroosterde feta met honing en zoete aardappel

Geroosterde feta met honing en zoete aardappel

met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla

Wist je dat de zoete aardappel meer betacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Green lentils

300 g

Sweet potato

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

75 g

Feta

(Contains Milk)

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

40 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories949 kcal
Energy (kJ)3969 kJ
Fat44 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate103 g
Sugar32 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de groene linzen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Giet daarna af. Snijd de zoete aardappel ondertussen in halve plakken van 1 cm dik. Meng de zoete aardappel in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot de zoete aardappel goudbruin is. Hou nog wat ruimte over op de bakplaat voor de feta.

Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de feta in 3 repen per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de feta op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 7 - 10 minuten mee in de oven.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Bereid dan 2 van de 3 repen feta per persoon. En gebruik niet alle zoete aardappel, maar gebruik de helft. De overige zoete aardappel en feta is lekker in een lunchsalade met wat extra rauwe groenten de volgende dag.

Cherrytomaten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de cherrytomaten 6 - 8 minuten. Roer regelmatig door. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie.

Linzen bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de rode ui 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte groene linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 1 - 2 minuten. Voeg het grootste deel van de citroendressing toe aan de linzen, draai het vuur hoog en verwarm kort.

Tip: Naast veel vezels, gezonde complexe koolhydraten en eiwitten bevatten linzen van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn linzen rijk aan onder andere kalium, dat helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Sla maken
5

Besprenkel ondertussen de feta vlak voor serveren met de honing en bak nog 2 minuten in de oven. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Scheur de rucola en veldsla klein. Meng de rucola en veldsla in een kom met de overgebleven citroendressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel rucola en veldsla over de borden en schep de groene linzen eroverheen. Verdeel de zoete aardappel, tomaatjes en feta over het geheel en garneer met de bladpeterselie.