Geroosterde groenten met kokosrijst
Geroosterde groenten met kokosrijst

Geroosterde groenten met kokosrijst

met spiegelei en gele currysaus

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Tags:
Veggie
Allergens:
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

90 milliliters

Coconut milk

½ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

65 g

Chestnut mushrooms

½ piece

Shallot

½ piece

Apple

½ sachet(s)

Yellow curry spices

1 piece

Egg

(Contains Egg)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4052 kJ
Calories968 kcal
Fat55.1 g
Saturated Fat22.9 g
Carbohydrate91.3 g
Sugar18.8 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein21.2 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Small sauce pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes van 1 1/2 cm. Halveer de kastanjechampignons. Meng in een kom de groenten met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 tl gele currypoeder, peper en zout.

Groenten bakken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 18 minuten in de oven.

 

Kokosrijst maken
3

Houd 25 ml kokosmelk per persoon apart voor de saus en breng de overige kokosmelk met per persoon: 225 ml water en 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Verlaag het vuur tot middellaag, voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken.

Saus maken
4

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en appel 3 - 4 minuten. Voeg de overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 tl bloem per persoon toe en bak nog 1 minuut. Voeg de achtergehouden kokosmelk en per persoon: 100 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe. Meng goed, breng aan de kook en laat 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokosrijst over diepe borden. Schep de groenten en de currysaus erover. Leg het spiegelei erop en garneer met de gefrituurde uitjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.