Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
90 milliliters
Coconut milk
½ piece
Courgette
65 g
Chestnut mushrooms
½ piece
Shallot
½ piece
Apple
½ sachet(s)
Yellow curry spices
1 piece
Egg
(Contains Egg)
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
½ piece
Romano pepper
2 tablespoon
Olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
Flour
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes van 1 1/2 cm. Halveer de kastanjechampignons. Meng in een kom de groenten met per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl gele currykruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 18 minuten in de oven.
Voeg per persoon: 65 ml kokosmelk, 175 ml water en 1/4 bouillonblokje toe aan een pan met deksel en breng aan de kook. Verlaag het vuur tot middellaag, voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken.
Snipper ondertussen de sjalot. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en appel 3 - 4 minuten. Voeg de overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 tl bloem per persoon toe en bak nog 1 minuut. Voeg de overige kokosmelk en per persoon: 100 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe. Meng goed, breng aan de kook en laat 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de kokosrijst over diepe borden. Schep de groenten en de currysaus erover. Leg het spiegelei erop en garneer met de gefrituurde uitjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.