Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
90 milliliters
Coconut milk
½ piece
Courgette
½ piece
Bell pepper
65 g
Chestnut mushrooms
½ piece
Shallot
½ piece
Apple
½ sachet(s)
Yellow curry spices
1 piece
Egg
(Contains Egg)
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
275 milliliters
Low sodium vegetable stock
2 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Flour
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes van 1 1/2 cm. Halveer de kastanjechampignons. Meng in een kom de groenten met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 tl gele gele currykruiden, peper en zout.
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 18 minuten in de oven. Houd per persoon: 25 ml kokosmelk en 100 ml bouillon apart voor de saus. Voeg de overige kokosmelk en de overige bouillon toe aan een pan met deksel.
Breng de pan met deksel aan de kook. Verlaag het vuur vervolgens tot middellaag en voeg de rijst toe. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en appel 3 - 4 minuten. Voeg de overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 tl bloem per persoon toe en bak nog 1 minuut. Voeg de achtergehouden kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de kokosrijst over diepe borden. Schep de groenten en de currysaus erover. Leg het spiegelei erop en garneer met de gefrituurde uitjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.