Geroosterde tomaat-paprikasoep
Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

Met zure room en oventosti's

Tomatensoep met een tosti is een klassieke combinatie uit de Amerikaanse keuken en echt comfort food. In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Je maakt van de tosti ook iets bijzonders door deze te maken met een lekker knapperige baguette, in de oven.

Allergens:
Gluten
Wheat
Rye
Barley
Sesame
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 unit

Tomaat

1 unit

Rode paprika

1 unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Meerzadenbaguette

(Contains Gluten, Wheat, Rye, Barley, Sesame May be present Lupin, Egg, Soy, Milk, Tree nuts, Gluten, Gluten)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

250 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3381 kJ
Calories808 kcal
Fat42 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate77 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber16 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Oven Dish
Parchment Paper
Baking Sheet
Immersion blender
Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof.

Groenten roosteren
2

Doe de tomaat, paprika, rode ui, knoflook en gescheurde basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Tosti's maken
3

Snijd ondertussen de baguette in de lengte doormidden. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bereid ook de bouillon.

Tosti's bakken
4

Bak de broodjes, nadat je de groenten uit de oven hebt gehaald, 5 – 7 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en de overige basilicum. Serveer met de oventosti's.