Geroosterde tomaat-paprikasoep
Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

met zure room en gegratineerde broodstengels

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Hoeveel procent van de ADH bevat dit recept denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Celery
Gluten
Wheat
Rye
Barley
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1.5 unit

Tomaat

1 unit

Paprika

1 unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Meerzadenbaguette

(Contains Gluten, Wheat, Rye, Barley, Sesame May be present Lupin, Egg, Soy, Milk, Tree nuts, Gluten, Gluten)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

250 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3370 kJ
Calories806 kcal
Fat42 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate75 g
Sugar18 g
Dietary Fiber17 g
Protein23 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender
Soup pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof, bewaar de takjes.

Groenten roosteren
2

Meng de tomaat, paprika, rode ui, de helft van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de basilicumblaadjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de groenten met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en het paprikapoeder en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de oven.

Broodstengels maken
3

Snijd ondertussen de meerzadenbaguette in de lengte tot broodstengels van 1 – 2 cm breed. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier, besprenkel eventueel met een beetje olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas en overige knoflook. Bereid ook de bouillon.

Broodstengels afbakken
4

Plaats de broodstengels boven de groenten in de oven en bak 10 – 12 minuten.

Soep pureren
5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg de bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en het overige basilicum. Serveer met de broodstengels.