Gestoofde venkel met gerookte forel
Gestoofde venkel met gerookte forel

Gestoofde venkel met gerookte forel

met gestoofde venkel

Dit gerecht is geïnspireerd op brandade – een puree die traditioneel gemaakt wordt met onder andere vis en aardappelen. Wij hebben gekozen voor een variant met romige aardappelpuree en gerookte forel. De zoute smaak van deze vis en de licht zoete anijssmaak van de gestoofde venkel vormen samen een verrassend lekker duo.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Venkel

70 g

Gerookte forelfilet

(Contains Fish)

50 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Witte balsamicoazijn

¾ teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2682 kJ
Calories641 kcal
Fat29 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate60 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber11 g
Protein28 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Venkel bakken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes van 2 cm dik. Snijd eventueel venkelloof fijn. Verhit 3/4 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan met deksel op hoog vuur en bak de venkel in 2 minuten bruin.

Venkel garen
2

Breng 50 ml water per persoon aan de kook. Voeg ondertussen de knoflook toe aan de venkel en bak nog 1 minuut. Schenk het kokende water en 3/4 el witte balsamicoazijn per persoon bij de venkel in de koekenpan. Voeg 3/4 tl suiker per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 13 – 16 minuten stoven op middelmatig vuur, of totdat de venkel zacht is. Schep af en toe om.

Aardappelen koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Forel uit elkaar trekken
4

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen goed fijn met een aardappelstamper. Voeg de zure room en 1 el extra vierge olijfolie per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Meng dan de helft van de gerookte forel door de puree.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en serveer met de gestoofde venkel. Verdeel de overige forel over de puree. Garneer met het eventuele venkelloof.