Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade
Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

met rode puntpaprika en zoetzure komkommer

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.25 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

2 piece

Pork belly

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

2 piece

Bao buns

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories829 kcal
Energy (kJ)3470 kJ
Fat42 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate82 g
Sugar34 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Speklap marineren
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember en rode peper met 2 el zoete ketjap per persoon. Snijd de speklap in blokjes van 1 bij 1 cm en meng met de marinade. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten intrekken.

Tip: Als je van extra pittig houdt laat je de zaadlijsten van de rode peper zitten. Zo niet, verwijderen ze dan en voeg eventueel maar de helft van de rode peper toe aan de marinade.

Zoetzuur maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en wat peper en zout. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Speklap bakken
3

Snijd de ui en rode puntpaprika in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak de ui en gemarineerde speklapblokjes 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur laag en voeg de zoete Aziatische saus en 2 el water per persoon toe. Laat 5 minuten zachtjes inkoken.

Boa bun stomen
4

Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een beetje vochtig met water. Vul de bao buns met speklap, maar laat wat van de saus achter in de pan voor de volgende stap. Pak de bao buns in met aluminiumfolie. Stoom de ingepakte bao buns 7 - 9 minuten in de oven.

Tip: Tip 1: Snijden de bao buns moeilijk open? Leg ze dan 1 - 2 minuten in de oven, zodat ze zachter worden. Tip 2: Pak de bao bun niet te strak in, zodat hij niet teveel aan het aluminiumfolie gaat plakken.

Puntpaprika bakken
5

Verhit de koekenpan met de overgebleven saus op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 5 - 7 minuten in de saus. Schep regelmatig om. Hak ondertussen de peterselie en muntblaadjes grof.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine E. Een antioxidant die belangrijke organen, je ogen en weefsel beschermt. Je vindt vitamine E ook in volkorengranen, pinda's, zonnebloemolie en -pitten en groene bladgroenten.

Serveren
6

Haal de bao buns uit het folie en verdeel over de borden. Serveer met de rode puntpaprika en zoetzure komkommer. Garneer met peterselie en munt.