Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met kruidenroomkaas en komkommer

Vind je het leuk om het gevulde bladerdeeg er extra mooi uit te laten zien? Snijd de zijkanten van het deeg dan in en vlecht het dicht over de vulling heen.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

100 g

Broccoli

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

15 g

Grated mature cheese

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat, Gluten)

2.5 g

Fresh chives

½ pinch

Nutmeg

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories736 kcal
Energy (kJ)3080 kJ
Fat51.5 g
Saturated Fat19.2 g
Carbohydrate37.4 g
Sugar5.9 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein31.4 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Kipgehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt met 1 mespuntje nootmuskaat per persoon los in 3 - 4 minuten - het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af (zie Tip).

Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet dus goed af.

Broccoli koken
2

Breng ondertussen een laagje water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Blancheer de broccoli, afgedekt, 3 minuten. Giet af en spoel kort onder koud water.

Vulling maken
3

Meng in een kom de broccoli met de kruidenroomkaas, de geraspte kaas en het kipgehakt.

Bladerdeeg vullen
4

Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel. Beleg deze strook met de broccolivulling en vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen. Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 35 minuten in de oven.

 

Komkommer bereiden
5

Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd of knip de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bieslook en komkommer met de dressing.

Serveren
6

Verdeel het gevulde bladerdeeg over de borden en serveer met de komkommer.