Gevulde aubergine met parelgerst en yoghurt
Gevulde aubergine met parelgerst en yoghurt

Gevulde aubergine met parelgerst en yoghurt

Dit recept met deze vegetarische, gevulde aubergine uit het Midden-Oosten is pittig door de harissa, maar wordt weer mil-der door de tomaat en de yoghurt. De parelgerst zorgt voor een lekkere bite. Dit gerecht bevat veel verschillende smaken en structuren.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

½ teaspoon

Harissa

½ unit

Aubergine

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Zoete aardappel

1 unit

Tomaat

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

2 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

2 tablespoon

Naturel yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

225 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories591 kcal
Energy (kJ)2473 kJ
Fat17 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate99 g
Sugar0 g
Dietary Fiber21 g
Protein14 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper
Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel, voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als dat nodig is, af en roer de helft van de harissa erdoor (let op! De hoeveelheden van harissa zijn in theelepels aangegeven).

Snijd het vruchtvlees
2

Breng in een andere pan met deksel 200 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook voor de aubergine. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in zonder het vel door te snijden. Kook de aubergines, afgedekt, 5 -7 minuten voor in de pan met deksel.

Leg de gesneden groente op een bakplaat
3

Snijd de ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van ½ - 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Leg de gesneden groente op een bakplaat met bakpapier en meng met het gemalen korianderzaad en het grootste deel van de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.

4

Leg de aubergine met de platte kant naar beneden tussen de groenten op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie. Bak 20 minuten in de oven. Voeg daarna de gesneden groenten toe aan de parelgerst.

Maak de saus in een kom
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn en maak in een kom een saus van de yoghurt, de helft van de krulpeterselie en de overige aanbevolen harissa. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de overige parelgerst en bataat
6

Verdeel de aubergine over de borden en druk het vruchtvlees wat in, zodat er een kommetje ontstaat. Vul de aubergines met de bataat en parelgerst en garneer met de yoghurtsaus en overige krulpeterselie. Serveer de overige parelgerst en bataat ernaast.