Gevulde aubergine met parelgerst, yoghurt en harissa
Gevulde aubergine met parelgerst, yoghurt en harissa

Gevulde aubergine met parelgerst, yoghurt en harissa

Dit oosterse recept met deze vegetarische, gevulde aubergine is pittig door de harissa, maar wordt milder van smaak door de tomaat en de yoghurt. De parelgerst zorgt voor een lekkere bite. Dit gerecht bevat veel verschillende smaken en structuren.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

½ teaspoon

Harissa

½ unit

Aubergine

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Zoete aardappel

1 unit

Tomaat

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

2 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

4 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

2 tablespoon

Naturel yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

225 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2724 kJ
Calories651 kcal
Fat23 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate102 g
Sugar19.1 g
Dietary Fiber21 g
Protein15 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Parelgerst koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel, voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als dat nodig is, af en roer de helft van de harissa erdoor (let op! De hoeveelheden van harissa zijn in theelepels aangegeven).

Aubergine bereiden
2

Breng in een andere pan met deksel 200 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook voor de aubergine. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in zonder het vel door te snijden. Kook de aubergines, afgedekt, 5 -7 minuten voor in de pan met deksel.

Groenten snijden
3

Snijd de ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd de bataat in blokjes van ½ - 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Leg de gesneden groenten op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn en het grootste deel van de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Bakken
4

Leg de aubergine met de platte kant naar beneden tussen de groenten op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie. Bak 20 minuten in de oven. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe aan de parelgerst, maar houd de aubergine apart.

Saus maken
5

Snijd ondertussen de verse krulpeterselie en koriander fijn en maak in een kom een saus van de yoghurt, de helft van de kruiden en de overige aanbevolen harissa. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aubergine over de borden en druk het vruchtvlees wat in, zodat er een kommetje ontstaat. Vul de aubergines met de bataat en parelgerst en garneer met de yoghurtsaus en overige krulpeterselie en koriander. Serveer de overige parelgerst en bataat ernaast.