Gevulde courgettebootjes met wittekaascrème
Gevulde courgettebootjes met wittekaascrème

Gevulde courgettebootjes met wittekaascrème

met volkoren couscous, granaatappelpitjes en balsamicocrème

Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocadotoast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

White courgette

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

¼ piece

Pomegranate

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ piece

Garlic

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

½ piece

Lemon

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Extra virgin olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2574 kJ
Calories615 kcal
Fat23.4 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate78.4 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein19.8 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Salad Bowl
High-Sided Bowl
Immersion blender
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Prik met een vork gaatjes in de courgette.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de Midden-Oosterse kruiden en knoflook.
  • Smeer de binnenkant van de courgette in met de helft van de kruiden-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de courgette in een ovenschaal en bak 18 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Couscous bereiden
2
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
  • Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met de overige kruidenolie, peper en zout.
Granaatappel voorbereiden
3
  • Rol de granaatappel met de palm van je hand over het aanrecht. Oefen hierbij lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken.
  • Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Voeg het citroensap, de witte kaas en per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 el water en 1/2 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een crème. Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Snipper de ui fijn.
  • Meng de gesnipperde ui en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon door de couscous.
  • Verdeel de couscous over de courgettehelften. Verdeel vervolgens de wittekaascrème erover.
  • Verdeel de courgettehelften over de borden. Garneer met de granaatappelpitjes, de citroenpartjes en de balsamicocrème.