De kalkoenrollade in dit recept is gevuld met cranberries en omhuld met serranoham - perfect om in goed gezelschap van te genieten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Potatoes
½ sprig
Fresh rosemary
½ piece
Purple carrot
½ piece
Yellow carrot
150 g
Turkey role stuffed with serranoham and cranberry
20 g
Onion chutney
100 g
Mangetout
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
150 milliliters
Low sodium beef stock
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 185 graden. Halveer de wortels in de lengte en snijd vervolgens in grove stukken. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.
Tip: Snijd de aardappelen en wortels niet te groot, anders duurt het langer voordat ze gaar zijn in de oven.
Meng in een kom de wortels en aardappelen met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 35 - 40 minuten in de oven. Schep tussendoor om.
Tip: Verspreid de aardappelen en wortelen goed over de bakplaat: dan zijn ze sneller gaar.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de gevulde kalkoen in 4 – 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Houd de pan met bakvet na het bakken apart. Leg de kalkoen in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte, 25 - 50 minuten.
Tip: De baktijd van de kalkoen hangt af van de grootte van het stuk vlees. Houd voor 300 gram 25 - 30 minuten baktijd aan, voor 450 gram 35 - 40 minuten en voor 600 gram 45 - 50 minuten.
Bereid de bouillon. Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur. Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en de overige rozemarijn toe aan de pan. Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte.
Tip: Duurt het te lang voordat de jus is ingekookt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de jus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de peultjes 6 – 8 minuten, of tot de peultjes beetgaar zijn. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Haal de peultjes uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de parmigiano reggiano over de peultjes.
Haal de kalkoen uit de oven. Leg de gevulde kalkoen op een schaal en snijd in plakken. Haal het rozemarijntakje uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart. Schep de aardappelen en wortels in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen. Serveer met de peultjes en de mayonaise in aparte schaaltjes.
Tip: De kalkoen is klaar wanneer hij goudbruin is en de sappen helder zijn wanneer je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.