Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie
Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

met pestoaardappeltjes, groene salade en pompoenpitten

Speciaal ingrediënt in je box! Deze kipfilet komt van de Oranjehoen-kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Tags:
Family
Allergens:
Cashews
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

50 g

Spinach

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

1 piece

Chicken breast

100 g

Green beans

¼ piece

Courgette

¼ piece

Lemon

20 g

Honey-mustard dressing

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3181 kJ
Calories760 kcal
Fat44.8 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate41.9 g
Sugar4.8 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein44.9 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Oven Dish
Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg 1/2 el pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Vulling maken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie is geslonken. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de overige groene pesto toe en roer goed door.

Kip vullen
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar niet helemaal door. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.

Groenten bereiden
4

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de courgette. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water. Snijd de citroen in partjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de courgette, de sperziebonen en de overige spinazie met de honing-mosterddressing. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de pestoaardappelen over de borden. Snijd de gevulde kipfilet in plakken en serveer ernaast. Verkruimel de overige geitenkaas erover. Serveer met de salade en de citroenpartjes. Garneer het gerecht met de pompoenpitten.