De meningen zijn nogal verdeeld over waar chili con carne vandaan komt, maar het is inmiddels niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Er zijn eindeloos veel variaties op dit gerecht en daar voegen wij graag nog een HelloFresh-versie aan toe, lekker fris met yoghurt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Groene paprika
40 g
Zilvervliesrijst
½ unit
Ui
¼ unit
Rode peper
½ unit
Rode paprika
1 unit
Tomaat
100 g
Half-om-half gehaktballetjes met Italiaanse kruiden
1 teaspoon
Mexicaanse kruiden
½ can
Bonen
25 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
12.5 g
Geraspte cheddar
(Contains Milk)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de groene paprika, zodra de oven warm is, met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven of tot hij lichtbruin kleurt.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het rundergehakt, de rode peper en de Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het rundergehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur, het hoeft nog niet gaar te zijn.
Voeg de tomaat, rode paprika, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan, dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 - 6 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en leg daar de groene paprika's naast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de yoghurt en de geraspte cheddar.