De meningen zijn nogal verdeeld over waar chili con carne vandaan komt, maar het is inmiddels niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Er zijn eindeloos veel variaties op dit gerecht en daar voegen wij graag nog een HelloFresh-versie aan toe, lekker fris met yoghurt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Green bell pepper
40 g
Brown rice
½ piece
Onion
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Red bell pepper
1 piece
Tomato
100 g
Beef-pork mince with Italian herbs
(May be present Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
1 pack
Red kidney beans
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Melk (inclusief lactose))
15 g
Grated cheddar
(Contains Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de groene paprika, zodra de oven warm is, met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven of tot hij lichtbruin kleurt.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het Italiaans gekruid half-om-half gehakt, de rode peper en de Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur, het hoeft nog niet gaar te zijn.
Voeg de tomaat, rode paprika, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan, dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 – 6 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat kidneybonen van alle bonen de meeste vezels bevatten? Het eten van voldoende vezels is niet alleen goed voor je darmen, maar verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten. zie fun facts.
Verdeel de rijst over de borden en leg daar de groene paprika's naast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de yoghurt en de geraspte cheddar.
Tip: Wist je dat dit gerecht door onder andere de paprika's ruim 200% van de ADH vitamine C bevat en meer dan de helft van de ADH vezels? Goed voor de weerstand en de darmen dus!