Gevulde paprika met Italiaanse kip
Gevulde paprika met Italiaanse kip

Gevulde paprika met Italiaanse kip

Met champignons, zilvervliesrijst en veldsla

Dit gerecht ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens snel klaar. Terwijl de paprika's in de oven garen, bereid jij de vulling. Paprika's bevatten veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Wist je ook dat een rode paprika twee keer zoveel vitamine C bevat als de groene variant? Vitamine C draagt onder andere bij aan een goede weerstand en een gezonde energiepeil.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Rode paprika

60 g

Champignons

100 g

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

100 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

20 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ unit

Kippenbouillonblokje

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3427 kJ
Calories819 kcal
Fat40 g
Saturated Fat20.6 g
Carbohydrate78 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein33 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

Paprika's bakken
2

Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten, maar laat het groene deel van de steel aan de paprika. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 – 15 minuten in de oven.

Saus maken
3

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfiletreepjes en champignons 4 – 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 blokje kippenbouillon per persoon toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

Paprika's vullen
5

Meng de zilvervliesrijst met de kip-champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel.

Serveren
6

Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.