Dit gerecht ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens snel klaar. Terwijl de paprika's in de oven garen, bereid jij de vulling. Paprika's bevatten veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Wist je ook dat een rode paprika twee keer zoveel vitamine C bevat als de groene variant? Vitamine C draagt onder andere bij aan een goede weerstand en een gezonde energiepeil.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
1 unit
Rode paprika
60 g
Champignons
100 g
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
100 milliliters
Kookroom
(Contains Milk)
20 g
Veldsla
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¼ unit
Kippenbouillonblokje
¼ tablespoon
Extra vierge olijfolie
¼ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten, maar laat het groene deel van de steel aan de paprika. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 – 15 minuten in de oven.
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfiletreepjes en champignons 4 – 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 blokje kippenbouillon per persoon toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.
Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.
Meng de zilvervliesrijst met de kip-champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel.
Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.