Is er een kleine chef in huis? Versier en vul samen de paprika's en verras iedereen met dit smakelijke hoofdgerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
White long grain rice
1 piece
Bell pepper
65 g
Mushrooms
100 g
Chicken breast strips in Italian marinade
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
20 g
Lamb's lettuce
¼ tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ tablespoon
White balsamic vinegar
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 15 minuten in de oven. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfiletreepjes en champignons 4 - 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.
Meng de rijst met de kip in champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel. Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.