Gevulde paprika met romige champignons, kip en rijst
Gevulde paprika met romige champignons, kip en rijst

Gevulde paprika met romige champignons, kip en rijst

met frisse veldslasalade

Is er een kleine chef in huis? Versier en vul samen de paprika's en verras iedereen met dit smakelijke hoofdgerecht.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

White long grain rice

1 piece

Bell pepper

65 g

Mushrooms

100 g

Chicken breast strips in Italian marinade

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

White balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories778 kcal
Energy (kJ)3254 kJ
Fat33 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate80 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Salad Bowl
Casserole

Cooking Steps

Rijst koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

Paprika's bakken
2

Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 15 minuten in de oven. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Vulling maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfiletreepjes en champignons 4 - 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

Serveren
4

Meng de rijst met de kip in champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel. Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.