Gevulde paprika’s met harissa-couscous en feta
Gevulde paprika’s met harissa-couscous en feta

Gevulde paprika’s met harissa-couscous en feta

Deze gevulde paprika’s uit het Midden-Oosten zijn kruidig en je kunt ze pittig maken. Dit kan met de harissa. Dit is een kruiden-pasta uit Tunesië, waar onder andere koriander, knoflook, komijn en rode peper in zit. Serveer de harissa dan apart!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Gele paprika

1 unit

Rode paprika

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

⅓ teaspoon

Harissa

50 g

Feta

(Contains Milk)

4 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories660 kcal
Energy (kJ)2761 kJ
Fat29 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate69 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein45 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Oven Dish
Wok with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijd de paprika's
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bovenkant van de paprika’s en zorg dat je deze er later weer op kunt leggen. Verwijder de zaadlijsten en zet de paprika’s met de dakjes erop in een ovenschaal. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Voeg de bouillon toe
3

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat, volkoren couscous, tijm en de aangegeven hoeveelheid harissa toe. Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.

4

Verkruimel ondertussen de feta en snijd of hak de peterselie fijn. Voeg het grootste deel van de feta en het grootste deel van de peterselie toe wanneer de couscous geweld is. Breng op smaak met de witte bal-samicoazijn en peper en zout.

Vul de paprika's met couscous
5

Haal de paprika’s uit de oven, vul met de couscous en garneer met de rest van de feta, dek af met het dakje. Schep de overige couscous bij de paprika’s in de ovenschaal en bak 4 - 5 minuten in de oven.

Garneer met de peterselie
6

Verdeel de paprika's en couscous over de borden en garneer met de overige peterselie.