Deze gevulde paprika’s uit het Midden-Oosten zijn kruidig en je kunt ze pittig maken. Dit kan met de harissa. Dit is een kruiden-pasta uit Tunesië, waar onder andere koriander, knoflook, komijn en rode peper in zit. Serveer de harissa dan apart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Gele paprika
1 unit
Rode paprika
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Tomaat
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
1 teaspoon
Gedroogde tijm
⅓ teaspoon
Harissa
50 g
Feta
(Contains Milk)
4 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bovenkant van de paprika’s en zorg dat je deze er later weer op kunt leggen. Verwijder de zaadlijsten en zet de paprika’s met de dakjes erop in een ovenschaal. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat, volkoren couscous, tijm en de aangegeven hoeveelheid harissa toe. Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verkruimel ondertussen de feta en snijd of hak de peterselie fijn. Voeg het grootste deel van de feta en het grootste deel van de peterselie toe wanneer de couscous geweld is. Breng op smaak met de witte bal-samicoazijn en peper en zout.
Haal de paprika’s uit de oven, vul met de couscous en garneer met de rest van de feta, dek af met het dakje. Schep de overige couscous bij de paprika’s in de ovenschaal en bak 4 - 5 minuten in de oven.
Verdeel de paprika's en couscous over de borden en garneer met de overige peterselie.