Deze kruidige gevulde paprika’s zijn geïnspireerd op de keukens van het Midden-Oosten. Met de harissa, een kruidenpasta gemaakt van onder andere koriander, knoflook, komijn en rode peper, kun je dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Gele paprika
½ unit
Rode paprika
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Pruimtomaat
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
1 teaspoon
Gedroogde tijm
⅓ teaspoon
Harissa
50 g
Feta
(Contains Milk)
4 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bovenkant van de rode paprika en bewaar. Snijd de gele paprika in de lengte doormidden (zie foto) en verwijder de zaadlijsten van beide paprika's. Zet de rode paprika (met dakje) rechtop in de ovenschaal en leg de gele paprika erbij (snijkant naar boven). Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's 20 – 25 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes.
Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Haal de wok of hapjespan van het vuur. Voeg de tomaat, volkoren couscous, tijm en de harissa toe (let op pittig!). Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verkruimel ondertussen de feta en snijd de peterselie fijn. Voeg het grootste deel van de feta en het grootste deel van de peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met de witte balsamicoazijn en peper en zout.
Haal de ovenschaal met de paprika’s uit de oven, vul de paprika's met de couscous en garneer met de overige feta. Dek de rode paprika af met het dakje. Schep de overige couscous bij de paprika’s in de ovenschaal en bak 4 – 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprika’s en de overige couscous over de borden en garneer met de overige peterselie.