Gevulde paprika's met harissa-couscous, feta, tomaat
Gevulde paprika's met harissa-couscous, feta, tomaat

Gevulde paprika's met harissa-couscous, feta, tomaat

en verse bladpeterselie

Deze kruidige gevulde paprika’s zijn geïnspireerd op de keukens van het Midden-Oosten. Met de harissa, een kruidenpasta gemaakt van onder andere koriander, knoflook, komijn en rode peper, kun je dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Gele paprika

½ unit

Rode paprika

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Pruimtomaat

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

⅓ teaspoon

Harissa

50 g

Feta

(Contains Milk)

4 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2569 kJ
Calories614 kcal
Fat11 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate68 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber12 g
Protein23 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Oven Dish
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Paprika's voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bovenkant van de rode paprika en bewaar. Snijd de gele paprika in de lengte doormidden (zie foto) en verwijder de zaadlijsten van beide paprika's. Zet de rode paprika (met dakje) rechtop in de ovenschaal en leg de gele paprika erbij (snijkant naar boven). Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's 20 – 25 minuten in de oven.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

Couscous bereiden
3

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Haal de wok of hapjespan van het vuur. Voeg de tomaat, volkoren couscous, tijm en de harissa toe (let op pittig!). Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.

Op smaak brengen
4

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de peterselie fijn. Voeg het grootste deel van de feta en het grootste deel van de peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met de witte balsamicoazijn en peper en zout.

Paprika's vullen
5

Haal de ovenschaal met de paprika’s uit de oven, vul de paprika's met de couscous en garneer met de overige feta. Dek de rode paprika af met het dakje. Schep de overige couscous bij de paprika’s in de ovenschaal en bak 4 – 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprika’s en de overige couscous over de borden en garneer met de overige peterselie.