Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Leek
1 piece
Red bell pepper
70 g
Orzo
½ sachet(s)
Italian seasoning
¼ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Tomato
30 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
25 g
Grated Italian cheese
15 milliliters
Basil crème
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en leg de deksels van de paprika's erbij. Bak de paprika's 10 - 15 in de oven.
Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en de slamix toe.
Meng de geraspte Italiaanse kaas en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met de orzo en zet de bovenkant er weer op. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met de komkommer-tomaatsalade.