Gevulde paprika's met orzo en Italiaanse kaas
Gevulde paprika's met orzo en Italiaanse kaas

Gevulde paprika's met orzo en Italiaanse kaas

met prei en een frisse tomaat-komkommersalade

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Veggie
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Leek

1 piece

Red bell pepper

70 g

Orzo

½ sachet(s)

Italian seasoning

¼ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Tomato

30 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

25 g

Grated Italian cheese

15 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories654 kcal
Energy (kJ)2738 kJ
Fat30 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate69 g
Sugar18 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Paprika bakken
2

Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en leg de deksels van de paprika's erbij. Bak de paprika's 10 - 15 in de oven.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!

Orzo koken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en de slamix toe.

Paprika's vullen
5

Meng de geraspte Italiaanse kaas en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met de orzo en zet de bovenkant er weer op. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met de komkommer-tomaatsalade.