Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Kleine rode ui
½ unit
Prei
1 unit
Rode paprika
70 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
½ sachet(s)
Italiaanse kruiden
¼ unit
Komkommer
½ unit
Tomaat
30 g
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
25 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
1 unit
Basilicumcrème
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en leg de deksels van de paprika's erbij. Bak de paprika's 10 - 15 in de oven.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en de slamix toe.
Meng de geraspte pecorino en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met de orzo en zet de bovenkant er weer op. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met de komkommer-tomaatsalade.