Gevulde paprika's met orzo en pecorino
Gevulde paprika's met orzo en pecorino

Gevulde paprika's met orzo en pecorino

met prei en een frisse tomaat-komkommersalade

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Kleine rode ui

½ unit

Prei

1 unit

Rode paprika

70 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Italiaanse kruiden

¼ unit

Komkommer

½ unit

Tomaat

30 g

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

25 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

1 unit

Basilicumcrème

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2324 kJ
Calories556 kcal
Fat23 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate68 g
Sugar18 g
Dietary Fiber11 g
Protein14 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Paprika bakken
2

Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en leg de deksels van de paprika's erbij. Bak de paprika's 10 - 15 in de oven.

Orzo koken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en de slamix toe.

Paprika's vullen
5

Meng de geraspte pecorino en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met de orzo en zet de bovenkant er weer op. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met de komkommer-tomaatsalade.