Tip: gebruik de helft van de knoflook en paprikapoeder als je de kids niet zo van kruidig eten houden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1.5 unit
Pruimtomaat
2 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
100 g
Rundergehakt
⅓ unit
Tomatenpuree
1 teaspoon
Paprikapoeder
125 g
Verse ravioli met spinazie en ricotta
(Contains Gluten, Egg, Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat klein. Hak of snijd de basilicum fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en rul 4 - 5 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de ravioli.
Voeg de tomaat, tomatenpuree en paprikapoeder toe aan de wok of hapjespan en roerbak 5 minuten. Voeg na 4 minuten de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de ravioli, afgedekt, 2 - 3 minuten (zie tip).
Verdeel de ravioli en de saus over de borden. Garneer met de basilicum en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.