Gevulde portobello met bonen, mais en cheddar
Gevulde portobello met bonen, mais en cheddar

Gevulde portobello met bonen, mais en cheddar

met tomatensalsa en zoete-aardappelwedges

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ pack

Black beans

225 g

Sweet potato

160 g

Portobello mushroom

70 g

Corn

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½

Tomato paste

½ piece

Red onion

½ piece

Tomato

½ piece

Lime

25 g

Grated cheddar

5 g

Fresh coriander

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

25 g

[Plant-based] mayonnaise

¼ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories825 kcal
Energy (kJ)3451 kJ
Fat43 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate77 g
Sugar29 g
Dietary Fiber19.5 g
Protein24 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Fryingpan with lid
Colander
Oven Dish
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Meng in een kom de partjes met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep af en toe om. Laat nog wat ruimte over op de bakplaat voor de portobello.

Snijden
2

Snijd de helft van de rode ui in halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/4 el olijfolie.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Vulling bakken
3

Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Fruit de halve rode-uienringen en knoflook 2 minuten. Voeg per persoon: 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 2 el water toe. Verlaag het vuur, meng de mais en zwarte bonen erdoor en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Portobello vullen
4

Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de portobello's 2 minuten per kant. Leg de portobello's met de open kant naar boven in een ovenschaal. Smeer de binnenkant van de portobello in met de kruidenolie. Vul deze vervolgens met het bonen-maismengsel en verdeel de cheddar en de gesnipperde rode ui eroverheen. Bak de gevulde portobello 5 - 6 minuten mee in de oven met de zoete-aardappelwedges, of tot de cheddar gesmolten is.

Tomatensalsa maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van de koriander en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng flink op smaak met peper en zout. Meng in de kom van de kruidenolie de mayonaise met het sap van 1 limoenpartje per persoon.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de gevulde portobello over de borden. Garneer met de overige koriander en pers 1 limoenpartje per persoon erover uit. Serveer de zoete-aardappelwedges met de limoen-mayonaise en tomatensalsa ernaast. Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.