Portobello’s zijn eigenlijk een soort uit de kluiten gewassen kastanjechampignons. Door hun grote formaat zijn ze perfect om te vullen en dat doe je vandaag met feta. De gemengde sla maakt het gerecht lekker fris.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
20 g
Groene linzen
300 g
Zoete aardappel
1 teaspoon
Gedroogde tijm
½ unit
Rode paprika
40 g
Feta
(Contains Milk)
1 unit
Portobello
40 g
Gemengde sla
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een pan met deksel de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken, giet daarna af.
Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de bataat over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de bataat 20 minuten in de oven, schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de portobello en de paprika na 5 minuten op de bakplaat naast de bataat en bak de laatste 15 minuten mee.
Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.
Meng de paprika, bataat en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.