Gevulde portobello met feta en salade
Gevulde portobello met feta en salade

Gevulde portobello met feta en salade

Met rucola, veldsa, bataat en linzen

Portobello’s zijn eigenlijk een soort uit de kluiten gewassen kastanjechampignons. Door hun grote formaat zijn ze perfect om te vullen en dat doe je vandaag met feta. De gemengde sla maakt het gerecht lekker fris.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Groene linzen

300 g

Zoete aardappel

1 teaspoon

Gedroogde tijm

½ unit

Rode paprika

40 g

Feta

(Contains Milk)

1 unit

Portobello

40 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3130 kJ
Calories748 kcal
Fat35 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate83 g
Sugar23.1 g
Dietary Fiber15 g
Protein20 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een pan met deksel de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken, giet daarna af.

Bataat bereiden
2

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de bataat over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de bataat 20 minuten in de oven, schep halverwege om.

Portobello bereiden
3

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de portobello en de paprika na 5 minuten op de bakplaat naast de bataat en bak de laatste 15 minuten mee.

Salade aanmaken
4

Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.

Salade mengen
5

Meng de paprika, bataat en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.