De portobello is echt een superfood, zowel in voedingswaarden als in formaat. De perfecte bron van vitamine B in deze warme salade!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
20 g
Groene linzen
300 g
Zoete aardappel
1 teaspoon
Gedroogde tijm
½ unit
Rode ui
½ unit
Paprika
40 g
Feta
(Contains Milk)
1 unit
Portobello
30 g
Snijbiet en veldsla
1.5 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droogkoken.
Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete aardappel in een kom met per persoon: 1 tl tijm en 1 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.
Snipper ondertussen de rode ui grof. Snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom de snijbiet en veldsla met de zwarte balsamicoazijn.
Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.
Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.