Gevulde portobello met feta en warme salade
Gevulde portobello met feta en warme salade

Gevulde portobello met feta en warme salade

met gegrilde zoete aardappel, paprika en groene linzen

De portobello is echt een superfood, zowel in voedingswaarden als in formaat. De perfecte bron van vitamine B in deze warme salade! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Veggie
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Green lentils

300 g

Sweet potato

⅓ sachet(s)

Dried thyme

½ piece

Red onion

½ piece

Bell pepper

50 g

Feta

(Contains Milk)

80 g

Portobello mushroom

30 g

Swiss chard & lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories691 kcal
Energy (kJ)2892 kJ
Fat28 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate83 g
Sugar24 g
Dietary Fiber12 g
Protein19 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droogkoken.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Zoete aardappel bakken
2

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete aardappel in een kom met per persoon: 1 tl tijm en 1 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.

Portobello bereiden
3

Snipper ondertussen de rode ui grof. Snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.

Tip: Geen zin in vieze handen? Verkruimel de feta dan met een vork in een kom.

Salade aanmaken
4

Meng ondertussen in een saladekom de snijbiet en veldsla met de zwarte balsamicoazijn.

Salade mengen
5

Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.

Tip: Wist je dat deze maaltijd al de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste vezelbronnen zijn de linzen, de zoete aardappel en de grote hoeveelheid groente: 250 gram!