Gevulde varkenshaas met ham en oude kaas
Gevulde varkenshaas met ham en oude kaas

Gevulde varkenshaas met ham en oude kaas

met gebakken snijbonen en aardappelen uit de oven

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral smaakvol varkensvlees.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Onion

1 piece

Pork tenderloin

1 slice

Ham

15 g

Grated aged Gouda

150 g

Pre-cut Romano beans

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories654 kcal
Energy (kJ)2735 kJ
Fat28 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate54.6 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein40.4 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen en snijd in de lengte in kwarten. Snijd eventuele grote aardappelen in achtsten. Dep droog met keukenpapier of een theedoek. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Snipper de ui.

Varkenshaas vullen
2

Snijd de varkenshaas deels open als een broodje. Vouw de achterham in vieren. Vul de varkenshaas met de achterham en de geraspte oude kaas en bestrooi de varkenshaas ruim met peper en zout.

Aardappelen bakken
3

Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze krokant en goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Varkenshaas bakken
4

Leg op elk stuk varkenshaas een klontje roomboter. Leg de varkenshaas in een kleine ovenschaal en bak 10 - 12 minuten in de oven als de aardappelen bijna klaar zijn (zie Tip). Laat daarna een paar minuten rusten buiten de oven.

Tip: Past de kleine ovenschaal niet naast de aardappelen op de bakplaat? Leg de schaal dan op een rooster onder de bakplaat.

Snijbonen bakken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en snijbonen over de borden. Leg op elk bord een gevulde varkenshaas. Besprenkel de varkenshaas met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.