Gevulde varkenshaas met ham en oude kaas
Gevulde varkenshaas met ham en oude kaas

Gevulde varkenshaas met ham en oude kaas

met gebakken sperziebonen en aardappelen uit de oven

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Tags:
Calorie Smart
High Protein
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Onion

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

2 slice

Ham

15 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

150 g

Green beans

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Water

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2575 kJ
Calories615 kcal
Fat25.2 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate50.6 g
Sugar5.1 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein39.8 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Dep droog met keukenpapier of een theedoek. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Aardappelen bakken
2

Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze krokant en goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de varkenshaas deels open, zoals bij een broodje. Vouw de achterham in vieren. Vul de varkenshaas met de achterham en de geraspte oude kaas. Bestrooi de varkenshaas met ruim peper en zout.

Varkenshaas bakken
3

Leg op elk stuk varkenshaas een klontje roomboter. Leg de varkenshaas in een kleine ovenschaal en bak 14 - 16 minuten in de oven wanneer de aardappelen bijna klaar zijn (zie Tip). Laat daarna een paar minuten rusten uit de oven.

Tip: Past de kleine ovenschaal niet naast de aardappelen op de bakplaat? Leg de schaal dan op een rooster onder de bakplaat.

Groenten snijden
4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in twee gelijke stukken. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 - 3 minuten mee. Voeg 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten verder.

Sperziebonen bakken
5

Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de sperziebonen nog 4 - 6 minuten, of tot ze beetgaar zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De sperziebonen behouden op deze manier hun bite. Houd je hier niet van? Voeg dan een extra scheutje water toe en bak ze tot de gewenste gaarheid.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en sperziebonen over de borden. Leg op elk bord 1 gevulde varkenshaas. Besprenkel de varkenshaas met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.