Gevulde varkenshaas met mozzarella
Gevulde varkenshaas met mozzarella

Gevulde varkenshaas met mozzarella

met spaghetti in tomaten-roomsaus

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.5 piece

Tomato

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

15 milliliters

Basil crème

½ sachet(s)

Italian seasoning

¼ piece

Courgette

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

Not included in your delivery

2 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3563 kJ
Calories852 kcal
Fat35.1 g
Saturated Fat13.7 g
Carbohydrate78 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein49.9 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cocktail Sticks
Paper Towel
Oven Dish
Small Bowl
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd 2 tomatenplakjes per persoon, houd apart en snijd de overige tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de mozzarella in plakjes van 1 cm.

Varkenshaas voorbereiden
2

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd bijna helemaal doormidden zodat je het kunt openvouwen. Breng goed op smaak met peper en zout aan de buiten- en binnenkant. Beleg elk stuk varkenshaas met 2 mozzarellaplakjes en 2 tomatenplakjes. Besprenkel de tomaat en mozzarella met 1 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Gebruik cocktailprikkers of tandenstokers om het geheel dicht te prikken en vast te houden.

Bakken
3

Meng in een kleine kom de knoflook met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 Italiaanse kruiden. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en smeer de kruidenolijfolie eroverheen. Bak de varkenshaas 15 - 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Varkenshaas mag nog rosé zijn. Houd je hier niet van? Bak de varkenshaas dan wat langer in de oven.

Pasta koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen in de pan.

Saus maken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en stoof het geheel nog 2 minuten. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur, voeg de roomkaas en 2 el pastakookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen tot de pasta gaar is.

Serveren
6

Haal de varkenshaas uit de oven. Giet de overgebleven saus van de varkenshaas bij de tomatensaus. Meng ook de pasta door de saus. Verdeel de pasta over de borden. Leg de varkenshaas erbij. Besprenkel het geheel met de basilicumcrème en de overige mozzarella.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt om balans te geven aan je maaltijd.