Dit gerecht zet je supersnel op tafel doordat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix, knoflook én ui alvast voor je gesneden hebben!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken thigh strips
2 piece
Garlic
100 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
150 g
Vegetable mix
25 g
Teriyaki sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 g
Salted peanuts
1 cm
Fresh ginger
½ piece
[Persian] cucumber
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
1 teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
1 tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook, met per persoon 1/2 bouillonblokje, in een pan met deksel voor de noedels (zie Tip). Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of voeg de helft van de teriyakisaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de gember, de kippendijreepjes en de knoflook 3 - 5 minuten. Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water.
Voeg de oosterse groentemix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee. Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok en verhit het geheel nog 1 minuut. Schep goed om en voeg eventueel de sojasaus, peper en zout toe naar smaak. Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1tl el wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda's grof.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de komkommer.