Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met Oosterse groenten, pinda's en komkommer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix alvast voor je gesneden hebben!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Soy
Peanuts
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken thigh strips

1 piece

Garlic

75 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

150 g

Vegetable mix

(Contains Soy May be present Celery)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Unsalted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 cm

Fresh ginger

½ piece

[Persian] cucumber

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories757 kcal
Energy (kJ)3167 kJ
Fat32.1 g
Saturated Fat6.9 g
Carbohydrate82.4 g
Sugar19.5 g
Dietary Fiber4.4 g
Protein32.9 g
Salt4.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Wok
Colander
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels (zie Tip).
  • Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de pinda's grof.
  • Snijd de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1 tl wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of gebruik zoutarme bouillon.

Roerbakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur.
  • Roerbak de gember, de knoflook en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water.
Teriyakisaus toevoegen
3
  • Voeg de Oosterse wokmix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee.
  • Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok. Verhit het geheel nog 1 minuut.
  • Schep goed om en voeg eventueel naar smaak sojasaus, peper en zout toe.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de komkommer.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.