Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met Chinese groentemix, pinda's en komkommer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix alvast voor je gesneden hebben!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Soy
Peanuts
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ piece

Garlic

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

150 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Unsalted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

[Persian] cucumber

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ teaspoon

Sambal

1 tablespoon

Water

to taste

[Reduced salt] soy sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2769 kJ
Calories662 kcal
Fat30.8 g
Saturated Fat5.9 g
Carbohydrate62.9 g
Sugar20.4 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein29.8 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Wok
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels (zie Tip).
  • Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de pinda's grof.
  • Snijd de komkommer in schijfjes. Meng in een kom de komkommer met 1 tl wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of gebruik zoutarme bouillon.

Roerbakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur.
  • Roerbak de gember, de knoflook en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water.
Teriyakisaus toevoegen
3
  • Voeg de groentemix toe aan de wok en roerbak 4 - 6 minuten mee.
  • Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie, en per persoon: 1/2 el ketjap, 1 el water en 1/2 tl sambal toe aan de wok. Verhit het geheel nog 1 minuut.
  • Schep goed om en voeg eventueel naar smaak sojasaus, peper en zout toe.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de komkommer.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.