Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met Oosterse groentemix, pinda's en komkommer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix alvast voor je gesneden hebben!

Allergens:
Wheat
Soy
Peanuts
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ piece

Garlic

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Unsalted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

½ piece

[Persian] cucumber

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

5 g

Ginger paste

150 g

Vegetable mix

(Contains Soy May be present Celery)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ teaspoon

Sambal

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

[Reduced salt] soy sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2681 kJ
Calories641 kcal
Fat28 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate61.6 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein31.5 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Strainer
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de pinda's grof.
  • Snijd de komkommer in schijfjes.
  • Meng in een kom de komkommer met 1 tl wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Roerbakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur.
  • Roerbak de gemberpuree, de knoflook en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water.
Teriyakisaus toevoegen
3
  • Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok en roerbak 4 - 6 minuten mee.
  • Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie, en per persoon: 1/2 el ketjap, 1 el water en 1/2 tl sambal toe aan de wok. Verhit het geheel nog 1 minuut.
  • Schep goed om en voeg eventueel naar smaak sojasaus, peper en zout toe.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de komkommer.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.