Gigli met champignons en misoroomsaus
Gigli met champignons en misoroomsaus

Gigli met champignons en misoroomsaus

met spinazie en Grana Padano

Speciaal ingrediënt in je box! Vrij vertaald betekent Grana Padano 'de korrel van Padanië'. Deze kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Tarwe
Soja
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Gigli

(Contains Tarwe May be present Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

20 g

White miso paste

(Contains Soja, Tarwe)

125 g

Mushrooms

100 g

Spinach

(May be present Selderij)

1 piece

Garlic

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Ei, Melk (inclusief lactose))

75 g

Cooking cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

¼ piece

Red chili pepper

½ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesamzaad, Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2674 kJ
Calories639 kcal
Fat24 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate76.6 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein25.2 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. 
  • Kook de pasta, afgedekt, in 8 - 10 minuten al dente. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de champignons 3 - 4 minuten.
  • Voeg de knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten mee.
  • Voeg de kookroom en miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe en verhit 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de spinazie toe aan de saus en kook deze 2 - 3 minuten mee, of tot de spinazie geslonken is.
  • Schep de pasta in de pan en voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Meng de Grana Padano met de gomasio-tuinkruidenmix in een kleine kom.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de mix van Grana Padano en gomasio.