The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
90 g
Gigli
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)
125 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
100 g
Broccoli
10 g
Grana Padano flakes DOP
(Contains Egg, Milk)
7.5 milliliters
Basil crème
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de broccoli, ui en knoflook en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Maak ruimte in het midden van de ovenschaal en schep hier de kruidenroomkaas in. Bak de groenten en roomkaas 25 - 30 minuten in de oven.
Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de pasta bij de ovenschaal en meng alles goed doorelkaar. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als de pasta droog lijkt.
Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de basilicumcréme en grana padano vlokken.