Gigli met Midden-Oosterse kruiden
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas, aubergine en spinazie

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Allergens:
Wheat
Gluten
Milk
Almonds
Peanuts
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Eggplant

90 g

Gigli

(Contains Wheat, Gluten May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

50 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories817 kcal
Energy (kJ)3419 kJ
Fat40.31 g
Saturated Fat15.7 g
Carbohydrate82.87 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber9.91 g
Protein25.48 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Bakken
2
  • Meng in een kom de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
  • Verhit in een hapjespan de overige olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
Saus maken
3
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden en crème fraîche toe aan de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Verkruimel de witte kaas.
Serveren
4
  • Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de aubergine en witte kaas.
  • Garneer met de gehakte amandelen en de za'atar.