De Vegetarische Slager is jarig! Dit vieren we de hele maand oktober met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft én een winactie. Zet bijvoorbeeld deze gigli met vegan gehaktballen op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box en Kakelverse limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Gigli
(Contains Tarwe May be present Soja, Lupine, Ei, Mosterd)
5 piece
Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher
(Contains Haver, Soja, Tarwe, Gerst May be present Mosterd, Selderij)
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
1 piece
Carrot
65 g
Mushrooms
100 g
Passata
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
40 g
Grated Italian cheese
(Contains Melk (inclusief lactose))
15 milliliters
Basil crème
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
1.5 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan met water en kook de pasta, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Giet af, maar bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht en houd de pasta afgedekt warm in de pan.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en wortel toe en bak 2 - 3 minuten al roerend. Voeg vervolgens de ui toe en bak 3 - 4 minuten mee, of tot de ui zacht is.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de vegan gehaktballetjes in 5 - 6 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut 1 el water per persoon toe aan de pan en laat de vegan gehaktballetjes het water opnemen. Zet het vuur uit en houd de balletjes afgedekt warm in de pan.
Voeg ondertussen de knoflook en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata toe en kook 2 - 3 minuten mee. Voeg het kookvocht van de pasta toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de pasta door de saus. Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Serveer de vegan balletjes erbovenop en garneer met de geraspte kaas. Besprenkel met de basilicumcrème.