Geglazuurde dorade met kroepoek en bosui
Geglazuurde dorade met kroepoek en bosui

Geglazuurde dorade met kroepoek en bosui

met kokosrijst en roerbakgroenten

Kroepoek uit Zeeland! Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder de allerlekkerste zoete garnaaltjes, gevangen in de Noordzee.

Allergens:
Crustaceans
Wheat
Sesame
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

30 g

Krupuk

(Contains Crustaceans May be present Molluscs, Fish)

90 milliliters

Coconut milk

½ piece

Courgette

1.5 teaspoon

Ground turmeric

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

75 g

Jasmine rice

1 piece

Bream fillet with skin

(Contains Fish)

¼ bunch

Scallions

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

75 g

Mangetout

Not included in your delivery

175 milliliters

Water

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

Flour

1 teaspoon

Sambal

1 tablespoon

Sugar

25 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3920 kJ
Calories937 kcal
Fat37.6 g
Saturated Fat16.8 g
Carbohydrate113.1 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein35.1 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Deep Plate
Large wok or sautépan
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Voeg de kokosmelk en de kurkuma toe aan een pan met deksel. Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en voeg de rijst toe. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui fijn en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. 
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, de peultjes en het witte gedeelte van de bosui 4 - 6 minuten.
  • Voeg de knoflook en Koreaanse kruidenmix toe en bak nog 2 minuten.
  • Verdeel de bloem over een diep bord. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Wentel de vis door de bloem. 
Vis bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Zet daarna het vuur lager en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Haal de vis uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de suiker, sojasaus, sambal en het water voor de saus toe aan de koekenpan. 
  • Laat 1 - 2 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot het de dikte van siroop heeft.
Serveren
4
  • Leg de vis terug in de pan en meng goed, zodat de vis goed bedekt is met de saus.
  • Verdeel de rijst over diepe borden en leg de vis met saus erbovenop. 
  • Serveer de groenten en kroepoek ernaast.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.