Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen

Italiaans gerecht met een zachte smaak!

Allergens:
Gluten
Egg
Sulphites
Wheat
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

¾ unit

Aubergine

1 unit

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

400 g

Gnocchi

(Contains Gluten, Egg, Sulphites, Wheat)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

1 unit

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

4 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

2 unit

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2828 kJ
Calories676 kcal
Fat20 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate95 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Stove
Oven Dish
Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van maximaal een ½ cm dik. Leg de plakken op een bakplaat of ovenschaal met bakpapier, meng met de olijfolie, peper en zout en bak in de voorverwarmde oven tot de overige ingrediënten klaar zijn.

2

Kook ondertussen water voor de gnocchi in een pan met deksel. Pel en snijd of pers de knoflook. Snijd de cherrytomaten doormidden. Kook de gnocchi, afgedekt, in 4 minuten gaar of tot deze boven komen drijven. Spoel daarna af onder koud water.

3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en bak de cherrytomaten, knoflook en de helft van de gedroogde oregano 3 minuten. Voeg de gnocchi toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 3 minuten. Haal de aubergine uit de oven. Voeg de gnocchi toe en schep goed om. Verklein de mozzarella en verdeel over de ovenschaal. Strooi de overige oregano erover en besprenkel eventueel met olijfolie.

4

Zet de ovenschaal terug in de oven voor 5 – 10 minuten. In principe is het gerecht na 5 minuten gaar. Houd je het langer in de oven, dan resulteert dit in meer gesmolten mozzarella.

5

Spoel de basilicumblaadjes af en scheur klein. Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de basilicum en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.