Gnocchi met kip in romige saus
Gnocchi met kip in romige saus

Gnocchi met kip in romige saus

Met venkel en basilicum

In dit gerecht combineer je zachte deegkussentjes van tarwemeel en aardappel met een romige saus boordevol groenten, waaronder venkel. Italianen zijn dol op deze knol met kenmerkende anijssmaak - ze schijnen er maar liefst 7 kilo per jaar van te eten! Hoe je de venkel het beste kunt schoonmaken lees je op onze blog.

Allergens:
Milk
Gluten
Egg
Sulphites
Wheat
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Tomaat

½ unit

Venkel

100 g

Kippendijstukjes

70 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

175 g

Gnocchi

(Contains Gluten, Egg, Sulphites, Wheat)

4 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3054 kJ
Calories730 kcal
Fat28 g
Saturated Fat13.5 g
Carbohydrate77 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein32 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de gnocchi. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.

Venkel snijden
2

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in kleine blokjes.

Kip bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes en rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de venkel, tomaat en kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 8 minuten op middelhoog vuur koken.

Gnocchi koken
4

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot ze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Gnocchi afmaken
5

Scheur ondertussen het basilicum klein. Voeg de gnocchi en rucola toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het basilicum.