In dit gerecht combineer je zachte deegkussentjes van tarwemeel en aardappel met een romige saus boordevol groenten, waaronder venkel. Italianen zijn dol op deze knol met kenmerkende anijssmaak - ze schijnen er maar liefst 7 kilo per jaar van te eten! Hoe je de venkel het beste kunt schoonmaken lees je op onze blog.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Tomaat
½ unit
Venkel
100 g
Kippendijstukjes
70 milliliters
Kookroom
(Contains Milk)
175 g
Gnocchi
(Contains Gluten, Egg, Sulphites, Wheat)
4 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de gnocchi. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes en rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de venkel, tomaat en kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 8 minuten op middelhoog vuur koken.
Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot ze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Scheur ondertussen het basilicum klein. Voeg de gnocchi en rucola toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het basilicum.