Goedgevulde groene tabouleh
Goedgevulde groene tabouleh

Goedgevulde groene tabouleh

met zoete cranberry's, pistachenoten en verse kruiden

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

125 g

Red cherry tomatoes

⅓ piece

[Persian] cucumber

70 g

Bulgur

0.16 sachet(s)

Ground coriander

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

10 g

Pistachio nuts

¼ piece

Avocado

50 g

Feta

(Contains Milk)

15 g

Dried cranberries

0.08 pinch

Chili flakes

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories658 kcal
Energy (kJ)2752 kJ
Fat29 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate72 g
Sugar22 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein19 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

Tip: Let op: je gebruikt niet alle bulgur. Ben jij een grote eter? Bereid dan 175 ml bouillon en kook alle bulgur. Besprenkel in dat geval na het serveren de maaltijd met iets meer extra vierge olijfolie naar smaak.

Koken en mengen
2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Meng ondertussen in een saladekom de cherrytomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen koriander per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.

Rode ui karamelliseren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en bak de rode ui 6 - 8 minuten.

Garnering snijden
4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.

Salade maken
5

Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de pistachenoten, avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterol verlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, feta, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op: ze zijn erg pittig!

Tip: Houd je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op: ze zijn erg pittig.