Goedgevulde kippensoep met orecchiette
Goedgevulde kippensoep met orecchiette

Goedgevulde kippensoep met orecchiette

met wortel en prei

Je geeft de kippensoep bite met orecchiette. Deze pastasoort heeft zijn naam te danken aan de vorm. Orecchiette is namelijk het Italiaanse woord voor oortjes.

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken breast strips in Italian marinade

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Leek

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

60 g

Orecchiette

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

1 piece

Carrot

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

⅓ sachet(s)

Surinamese-style spices

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2635 kJ
Calories630 kcal
Fat23.6 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate63.5 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein36 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water in een pan voor de pasta.
  • Voeg de pasta toe en kook 11 - 13 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in ringen.

 

Bakken
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en prei 3 - 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

 

Soep koken
3
  • Voeg 300 ml water per persoon toe aan de pan met ui, knoflook en prei.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Voeg vervolgens de wortel, kip, Surinaamse kruiden en mosterd toe aan de soeppan.
  • Kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Serveren
4
  • Giet de pasta af en meng door de soep.
  • Voeg de kookroom toe en roer goed door.
  • Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met de verse bladpeterselie.