Met deze kleurrijke Mexicaanse bowl gaat de zon spontaan aan de keukentafel schijnen. Serveer met nacho's en word getrakteerd op een bord vol comfortfood!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
White long grain rice
½ piece
Avocado
40 g
Sweet chilli tortilla chips
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
½ piece
Onion
⅓
Tomato paste
1 piece
Tomato
½ piece
Lime
½ sachet(s)
Mexican-style spices
25 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
¼ pack
Black beans
¼ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Haal de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, de rijst en 1/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus de pan af met 175 ml water per persoon en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie Tip). Voeg in de laatste 2 minuten de zwarte bonen toe en roer goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Roer de rijst af en toe door. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in partjes. Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje. Meng de tomaat en de overige ui erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Stort de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Meng in een kleine kom de zure room met het sap van 1 limoenpartje per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstuk 1 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Verdeel de rijst over diepe kommen en garneer met de tomatensalsa en avocado. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakjes en verdeel over de rijst. Garneer de bowl met de zure room en 1 limoenpartje. Serveer met de nacho's.