Goedgevulde nachobowl met biefstuk
Goedgevulde nachobowl met biefstuk

Goedgevulde nachobowl met biefstuk

met gekruide tomatenrijst, salsa en avocado

Met deze kleurrijke Mexicaanse bowl gaat de zon spontaan aan de keukentafel schijnen. Serveer met nacho's en word getrakteerd op een bord vol comfortfood!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

½ piece

Avocado

40 g

Sweet chilli tortilla chips

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

½ piece

Onion

Tomato paste

1 piece

Tomato

½ piece

Lime

½ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

¼ pack

Black beans

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1167 kcal
Energy (kJ)4881 kJ
Fat57.6 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate103.2 g
Sugar10.5 g
Dietary Fiber12.7 g
Protein52.4 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Pan with Lid
Bowl
Oven Dish
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af. 

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, de rijst en 1/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus de pan af met 175 ml water per persoon en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie Tip). Voeg in de laatste 2 minuten de zwarte bonen toe en roer goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Roer de rijst af en toe door. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Salsa maken
3

Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in partjes. Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje. Meng de tomaat en de overige ui erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. 

Nacho's bakken
4

Stort de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Meng in een kleine kom de zure room met het sap van 1 limoenpartje per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
5

Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstuk 1 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe kommen en garneer met de tomatensalsa en avocado. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakjes en verdeel over de rijst. Garneer de bowl met de zure room en 1 limoenpartje. Serveer met de nacho's.