Gourmetbox - Pasen -2022
Gourmetbox - Pasen -2022

Gourmetbox - Pasen -2022

Complete box met 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Gourmetten met Pasen? Met onze Gourmetbox vul je jouw feesttafel met de lekkerste gerechten. De box bevat alles wat je nodig hebt om in slechts een uurtje een uitgebreid feestmaal op tafel te zetten. Geniet van 8 gourmetgerechtjes voor jong en oud, gemaakt van de beste verse ingrediënten van onze vertrouwde leveranciers én eenvoudig aan tafel te bereiden. Makkelijk, toch?

Allergens:
Sesame
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Fish medley: salmon, tuna, cod & shrimp

40 g

Fresh flat leaf parsley & chives

100 g

Organic full-fat yogurt

4 piece

Garlic

1 sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

500 g

Rainbow baby potatoes

1.33 sachet(s)

Dried thyme

1.33 piece

Courgette

2 piece

Romano pepper

250 g

Mushrooms

80 g

Green pesto

8 piece

Skewers

4 piece

Wild boar burgers

4 piece

Bacon wrapped chicken breast

4 piece

Chicken sausage

120 g

Steak tips

4 piece

Mini hamburger bun

40 g

Onion chutney

2 piece

White baguette

250 g

Butter

150 g

Pancake mix

4.98 piece

Egg

265 milliliters

Organic semi-skimmed milk

1 piece

Pear

50 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 piece

Onion

100 g

Radicchio & romaine

4 piece

Tomato

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

Mustard

2 teaspoon

White wine vinegar

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

2

[Plant-based] milk

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)17181 kJ
Calories4106 kcal
Fat224.3 g
Saturated Fat97 g
Carbohydrate364.6 g
Sugar71 g
Dietary Fiber36.3 g
Protein151 g
Salt13.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cocktail Sticks
Small Bowl
Paper Towel
Oven Dish
Bowl
Whisk
Salad Bowl

Cooking Steps

Vistrio met garnalenspies met bieslooksaus en gomasio
1

1. Bieslooksaus maken

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de knoflook met de boter. Snijd of knip de bieslook klein. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.


2. Voorbereiden

Dep de zalm en kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Rijg de garnalen aan cocktailprikkers en meng met de knoflookboter. Haal vlak voor serveren de stukjes tonijn door de gomasio.


3. Bakken (aan tafel)

Bak de garnalenspiesjes en de stukken vis in de kleine pannetjes. Roer de bieslooksaus door de pannetjes met het bakvet van de vis en gebruik als saus bij de zalm en kabeljauw.

Regenboogkrieltjes uit de oven met tijm
2

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl tijm. Breng op smaak met peper en zout.


2. Roosteren

Zet de ovenschaal met krieltjes in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot de krieltjes goudbruin en beetgaar zijn. Schep halverwege om. Serveer aan tafel.

Groentespiesjes met pestodressing met courgette, puntpaprika en champignons
3

1. Groenten snijden

Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Snijd de puntpaprika in grove stukken. Bewaar de helft van de puntpaprika voor de salade. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten. Bewaar een halve champignon per persoon voor de omelet.


2. Spiesjes maken

Rijg de groenten om en om aan de spiesjes. Meng 1 el olijfolie per persoon met de pesto. Bestrijk de groenten met de pestodressing.


3. Serveren (aan tafel)

Zet de groentespiesjes en de overige pestodressing op tafel. Bak de spiesjes op de gourmetplaat rondom bruin en gaar. Besprenkel met de overige dressing.

Vlees- en gevogeltekwartet met kip in spek, biefstukpuntjes, kipworstjes  en wildzwijnburgers met uitenchutney
4

1. Bakken (aan tafel)

Bak de kipworstjes en de kip met spek gaar. Bak de wildzwijnburgers en de biefstukpuntjes naar smaak medium of doorbakken. Maak met de wildzwijnburger, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, de plakjes tomaat en een paar blaadjes sla een hamburger.

Zelfgemaakte kruidenboter met een baguette
5

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en snijd de blaadjes zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.


2. Afbakken

Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Bak de mini-hamburgerbollen de laatste 5 minuten mee. Meng in een kom de roomboter, knoflook en verse kruiden met een vork tot kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.


3. Serveren (aan tafel)

Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

Chocolade-peer pannenkoeken
6

1. Beslag maken

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Klop met een garde de eieren los in een kom. Voeg de melk toe en spatel de pannenkoekenmix en eventueel de suiker erdoor.


2.Bakken (aan tafel)

Serveer het pannenkoekenbeslag aan tafel. Verhit de boter of olijfolie in je pannetje en bak de blokjes peer een paar minuten. Schenk er een beetje van het pannenkoekenbeslag over en bestrooi met de chocoladedruppels (zie Tip). Draai, zodra het beslag gestold is, de pannenkoek om en bak gaar en bruin.


Tip: Pas goed op dat de chocolade niet verbrandt!

Champignonomelet met verse bladpeterselie
7

1. Groenten snijden

Snipper de rode ui (zie Tip). Snijd een halve champignon per persoon in blokjes van ongeveer 1/2 cm. Snijd de takjes en de blaadjes van de bladpeterselie grof.


Tip: Houd je rode ui over? Bak deze aan tafel en gebruik als topping bij je hamburger.


2. Eieren kloppen

Klop met een garde de eieren met de melk los in een kom. Meng de gesnipperde rode ui, de blokjes champignon en de bladpeterselie erdoor.


3. Bakken (aan tafel)

Serveer het eimengsel op tafel. Verhit de boter of olijfolie in je pannetje, schenk er een beetje van het mengsel in en bak een omelet. Breng op smaak met peper en zout.

Gemengde salade met puntpaprika en tomaat
8

1. Snijden

Snijd de puntpaprika in kleine blokjes. Snijd 1 plakje per persoon van de tomaat (bewaar deze voor de hamburger) en snijd de rest in blokjes.


2.Salade maken

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de sla, puntpaprika en tomatenblokjes met de dressing.


3.Serveren (aan tafel)

Serveer de salade in een saladekom aan tafel. Leg de plakjes tomaat op een schaaltje. Je kunt deze plakjes tomaat gebruiken als topping voor je hamburger.