Gourmetbox - Premium - Pasen
Gourmetbox - Premium - Pasen

Gourmetbox - Premium - Pasen

Allergens:
Barley
Rye
Wheat
Lupine
Milk
Sesame
Crustaceans
Fish
Egg
Gluten
Soy
Walnuts
Mustard
Peanuts
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 15 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

White baguette

(Contains Barley, Rye, Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Celery, Sesame, Soy, Egg, Milk)

250 g

Unsalted butter

30 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

4 piece

Wild boar burgers

4 piece

Mini hamburger bun

(Contains Lupine, Milk, Sesame, Wheat May be present Egg, Gluten, Tree nuts, Soy)

4 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

80 g

Onion chutney

200 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

5 piece

Garlic

300 g

Diced potato

½ pack

Cookie dough salted caramel

(Contains Egg, Gluten, Milk, Soy May be present Tree nuts, Sesame)

1 piece

Apple

150 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

0.99 teaspoon

Ground cinnamon

40 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

125 g

Red cherry tomatoes

100 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

100 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

1 piece

Lemon

1 piece

Romano pepper

120 g

Cocktail sauce

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Courgette

125 g

Mushrooms

120 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Sulphites, Wheat)

2 piece

Pear

100 g

Diced chicken

2 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

10 g

Fresh dill & chives

1 piece

Rump steak

½ sachet(s)

Italian seasoning

2 piece

Pork belly

20 g

Garlic-ginger-chili mix

20 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 piece

[Persian] cucumber

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

40 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

50 g

BBQ Sauce

(Contains Mustard)

40 g

Truffle tapenade

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

3 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)16228 kJ
Calories3879 kcal
Fat234.8 g
Saturated Fat67.7 g
Carbohydrate284.8 g
Sugar121.8 g
Dietary Fiber25.3 g
Protein145 g
Salt11.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Large Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Vistrio van zalm, kabeljauw en garnalen
1
  • Snijd de zalm in blokjes. Snijd de dille en bieslook fijn. Meng in een kom de verse kruiden met de zalm en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en dek af.
  • Snijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm.
  • Pers 1 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met de garnalen en 1 el olijfolie per persoon (zie Tip). Meng goed en dek af.
  • Zet het vistrio in de koelkast tot gebruik.

Tip: Tip 1: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de garnalen.

Aardappelblokjes met geraspte gruyère
2
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes.
  • Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 1 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.
Gemengde groenten
3
  • Halveer de courgette in de lengte, snijd in repen en vervolgens in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ rub (s) en 1/2 el olijfolie. Voeg de courgette en puntpaprika toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
  • Bewaar de champignons in een apart schaaltje in de koelkast.

Tip: (s) Let op: de BBQ rub is een beetje pittig. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder, of houd een schaaltje groenten zonder kruiden apart.

Vlees- en veggiekwartet met kipsaté, varkensworstjes, vegetarische nuggets en wildzwijnburgers met uienchutney
4

1. Voorbereiden

Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat. Serveer de vlees-, vis- en veggie-opties op tafel met de whiskeysaus en satésaus.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de varkensworstjes en kipsatéblokjes tot ze gaar zijn (zie Tip 1). Bak de vegetarische nuggets goudbruin. Bak de wildzijnburgers gaar (zie Tip 2 & 3). Leg de raclettekaas in een pannetje en bak tot de kaas gesmolten is. Maak een burger met de wildzwijnburger of de vegetarische nuggets, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, de raclettekaas en een paar slablaadjes.

Tip: Tip 1: Serveer de varkensworstjes met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappeltjes. Tip 2: De wildzwijnburger krimpt tijdens het bakken. Druk hem met je spatel een beetje plat op de bakplaat. Tip 3: Bak de wildzwijnburger eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je vlees het liefst eet.

Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
5

1. Voorbereiden

Haal de roomboter uit de koelkast (zie Tip 1). Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de peterselie- en dilleblaadjes van de takjes en snijd ze zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.


2. Afbakken

Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Meng in een kom de roomboter, knoflook en 2/3 van de verse kruiden met een vork tot een kruidenboter (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.


3. Serveren (aan tafel)

Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

Tip: TIp 1: Is de boter nog erg hard? Plaats deze dan in een ovenbestendige schaal kort in de oven, tot de boter zacht, maar niet gesmolten is. Tip 2: Je kan ook een handmixer gebruiken om de kruidenboter nog sneller te mengen.

Perencrumble
6

1. Voorbereiden

Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes. Meng de peer in een grote kom met per persoon: 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip 1).


2.Bakken (aan tafel)

Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn (zie Tip 2). Bedek met een laagje verkruimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met een lepel Griekse yoghurt.

Tip: Tip 1: Bewaar het koekdeeg tot je het gaat verkruimelen in de koelkast. Dat maakt het verkruimelen makkelijker. Je gebruikt maar de helft van het koekdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken. Tip 2: Houd je wat van het peermengsel over? Verwerk het de volgende dag in je ontbijt, bijvoorbeeld bij de yoghurt.

Salade maken
7

  1. Salade maken

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes van 1 cm dik. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el van de yoghurt-citroenmayonaise per persoon en de overige verse kruiden. Meng de appel, de komkommerblokjes, de cherrytomaten en de veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).


2.Serveren (aan tafel)

Serveer de salade in een saladekom aan tafel.

Tip: Houd eventueel wat veldsla apart voor op de mini-burgertjes.