Griekse garnalen met groenten-souvlaki
Griekse garnalen met groenten-souvlaki

Griekse garnalen met groenten-souvlaki

Met in boter gebakken aardappelen en feta

Dit gerecht is geïnspireerd op het Griekse gerecht garnalen saganaki, oftewel garnalen in tomatensaus met feta. Ook souvlaki is Grieks, het betekent spiesje en bestaat traditioneel uit gemarineerd vlees, maar vandaag maak je de spiesjes met groenten. De aardappelen breng je van binnenuit op smaak door het water goed te zouten.

Allergens:
Milk
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

¼ unit

Aubergine

¼ unit

Courgette

⅓ unit

Gele paprika

¼ unit

Rode ui

1 teaspoon

Gedroogde oregano

1 unit

Knoflookteen

100 g

Wortel

3 unit

Pruimtomaat

2 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ teaspoon

Chilivlokken

40 g

Feta

(Contains Milk)

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

130 g

Grote garnalen

(Contains Crustaceans)

¼ unit

Citroen

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3937 kJ
Calories941 kcal
Fat47 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate82 g
Sugar23.6 g
Dietary Fiber15 g
Protein38 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Doe flink wat zout in het water. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Souvlaki maken
2

Snijd ondertussen de aubergine en courgette in lange kwarten en dan in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Snijd de gele paprika in stukken van ongeveer 2 cm. Halveer de rode ui, en snijd in kwarten. Haal de laagjes rode ui van elkaar. Rijg de stukken aubergine, courgette, paprika en rode ui om en om aan een satéprikker.

Souvlaki bakken
3

Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier, strooi de oregano en 1/4 tl zout per persoon erover en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper. Bak de groenten-souvlaki's 18 – 20 minuten in de oven. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en tomaten in kleine blokjes.

Groenten stoven
4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, gemalen komijn en chilivlokken 1 – 2 minuten. Voeg de wortel en tomaat toe en laat het geheel 10 – 14 minuten zachtjes stoven.

Garnalen bakken
5

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de bladpeterselie grof. Meng de helft van de feta en 1/3 van de bladpeterselie door de tomaten en wortel. Leg de garnalen op het tomaten-wortelmengsel. Bak ze 4 – 6 minuten mee, draai halverwege om. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen 2 – 3 minuten in pan, voeg nog 1/3 van de bladpeterselie toe en meng goed door. Snijd de citroen in partjes.

Serveren
6

Serveer de groenten, aardappelen en garnalen in losse schalen zodat iedereen zelf kan opscheppen. Garneer de garnalen met de overige feta en bladpeterselie. Serveer de citroenpartjes bij de garnalen en de aardappelen.